druzinske_ustvarjalnice_1
Otroške ustvarjalnice
(tudi za njihove starše)

Na delavnicah bomo spoznavali različne materiale in tehnike umetniškega ustvarjanja. Vsaka delavnica bo vsebovala tudi krajši teoretični uvod, kjer bodo otroci spoznali izvor, namembnost in predelovalni postopek materiala. Izziv nam bodo predstavljale delavnice mokrega in suhega polstenja (izdelovali bomo kroglice za nakit, žoge, volnene slike, torbice, peresnice, klobuke, škrate, živali, lutke in maske), oblikovanje gline (prostoročno oblikovanje gline: posodice, vaze, nakit, piščali v obliki živali), rezljanja lesa (šahovska figurica, pastirska palica, svečnik, obešalnik in različne gibljive igrače), oblikovanje bakra (svečnik, obesek), izdelovanje nakita, okraskov in mobilov, oblikovanje iz papirja (laterne, zvezde, origami, kaširanje), oblikovanje iz slanega testa in izdelovanje sveč iz čebeljega voska.
Materiale in izdelke bomo izbirali letnim časom primerno, pri tem bomo upoštevali in spoznavali izdelke tradicionalne slovenske obrti (predvsem iz okolice Ljubljane).
Ker je za otroke zelo pomembno, če vidijo svoje starše pri ustvarjanju, smo delavnico prilagodili tako, da se je poleg otrok lahko udeleže tudi starši.

Odvijale se bodo v prostorih KUD Sredina, na Vidovdanski 2, v Ljubljani.

Ustvarjalnice se odvijajo vsak četrtek od 16.00 do 17.30

Prihodnja srečanja bodo:

10. november: Buče in hiške - Mokro polstenje
17. november: Kroglice in zvezde za božično jelko - Mokro polstenje
24. november: Prstne lutke iz "filca"
1. december: Šivanje okraskov iz "filca"
8. december: Mavrične oblike iz papirja

Za otroke so ustvarjalnice brezplačne (delavnice sofinancira MOL), za starše pa je prispevek 5 EUR.

Informacije in prijave:
Alja Venturini, 040 298 723 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.


Na vrh strani