slikanje akvarel 1

Od risbe do slike

Tečaj je namenjen odkrivanju lastnega likovnega jezika skozi raziskovanje oblikovnih razsežnosti, ki jih ponujajo risba, akvarel in druge risarske in slikarske tehnke.
Najprej bomo osvežili znanje o klasičnih risarskih tehnikah (svinčnik, oglje, tuš) in se spoznali s praktičnimi metodami za pomoč pri gradnji prostora. Seznanili se bomo z logično strukturo metode risarskega procesa po modelu: od opazovanja narave preko skice do izvedbe prostorsko in kompozicijsko celovite risbe.  Preko tonske risbe bomo prešli v tonsko sliko, spoznali zakonitosti tonskega slikarstva in počasi prešli v spoznavanje barve in drugih zakonitosti slikarstva.
Del vsakega srečanja bo namenjen likovni teoriji. Kratki teoretični predstavitvi likovnega problema bo sledilo obravnavanje problema skozi praktično ustvarjanje. Pozornost bomo posvetili ustvarjanju po opazovanju.
Vabljeni ste začetniki kot tudi tisti s slikarskim ali risarskim znanjem. Natančen program tečaja bomo oblikovali skupaj glede na vaše želje. Za papir bo poskrbljeno, osnovne risarske in slikarske pripomočke pa prinesete s seboj.

Prdvideni začetek tečaja: OKTOBER 2015

Predvideni termini:

  • prva skupina: torki med 9.00 in 12.00,
  • druga skupina: srede med 17.30 in 20.30.

Predvideno število tečajnikov: 4 – 8.

Obseg: 30 ur (10 srečanj)

Cena: 250 EUR

Prijave in informacije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 031 596 120, www.anjajercic.si


 

O mentorici: Mag. Anja Jerčič Jakob, akademska slikarka, diplomantka ljubljanske Akademije za likovno umetnost in oblikovanje. Končala magistrski študij grafike (2004) in slikarstva (2007). Od leta 2006 samozaposlena na področju kulture.
Ustvarja na področjih slikarstva, grafike in ilustracije ter rokodelstva. Razstavlja doma in po svetu. Njena dela so zastopana v številnih javnih zbirkah v slovenskem in mednarodnem prostoru. Od leta 2012 je docentka za področje slikarstva in opravlja pedagoško dejavnost v okviru formalnih in neformalnih izobraževalnih modelov.

 

Na vrh strani