Prispevkisrednjeveski_tabor_1

srednjeveski_tabor_2

srednjeveski_tabor_3

Fotografije z lanskoletnega srednjeveškega tabora

Srednjeveški tabor

Vabimo vas, da se nam tudi letos pridružite na srednjeveškem taboru kjer bo potekalo druženje v prijetnem naravnem okolju ob otroških viteških igrah, polstenju, poslušanju zgodb, rezljanju, pripravi srednjeveške hrane na ognju, skrbi za živali, plesu in petju.

Program, ki ga že peto leto oblikujejo izkušeni pedagogi z znanjem waldorfske pedagogike, bo otrokom omogočil izkušnje, ki so v sodobnem času vse bolj redke, družbi pa vse bolj potrebne.

Odvil se bo na kmetiji "Na jasi", med 2. in 9. julijem 2011.

Cena za udeležbo je 260 EUR in vključuje 7 nočitev, prehrano, zavarovanje in program. Sestre in bratje imajo 10% popusta.

Prijave sprejememo do zapolnitve mest (24). Plačate lahko celoten znesek ob prijavi ali v dveh obrokih: polovico zneska ob prijavi in drugo polovico po položnici do 20. junija 2011. Znesek lahko nakažete na TRR: SI56 6100 0000 0831 443, s pripisom Za srednjeveški tabor in imenom otroka. V primeru odpovedi zaračunamo 30 EUR stroškov.

Prijave in informacije:
Alja Venturini, 040 298 723 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Primož Kočar, 031 311 225 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijavite se lahko s prijavnico, ki jo dobite tukaj.


Več o taboru

Vsak dan bomo začeli z otroškimi srednjeveškimi igrami in plesom ob živi glasbi. Na delavnicah si bomo izdelali: lesen meč in ščit, ki ga bo krasil kos polsti z grbom, iz nepredene volne bomo oblikovali srednjeveško pokrivalo in nakit. Preizkusili se bomo v viteških veščinah: mečevanju, plesu, lokostrelstvu, pesništvu ter lepopisju; ob večerih se bomo predstavili kot spretni in duhoviti dvorni norčki (žongliranje, hoja s hoduljami, skeči, itd.), zakurili ogenj, spekli kruh in jabolko na palici ter si pripravili srednjeveško pojedino z odprtega ognjišča.

Odšli bomo tudi na pohod do gradu Bogenšperk. Zadnji dan bomo vitezi in dame povabili starše, da se preizkusijo v srednjeveških spretnostih.

Bivali bomo na kmetiji "Na jasi" v Preski nad Kostrevnico, na južnem obrobju Posavskega gričevja, na poti od Litije do Čateža. Kmetijo obdaja neokrnjeno naravno okolje, iz bližnjega griča pa se razprostira pogled od Snežnika do Pece. Vsak dan bomo lahko postorili tudi nekaj za ovce, kokoši, psa in mačko, ki bivajo na kmetiji.

Otroci bodo spali na skupnih ležiščih, hrana bo iz ekološke pridelave (vsak dan bo 5 obrokov).

Na taboru bodo sodelovali: Alja Venturini, Darja Zagorc, Dominika Szulc, Francka Imeri, Marija Jesenšek, Bine Zagorc, Boris Cotič, Matjaž Mastnak, Samo Gašperšič in Primož Kočar.

Na vrh strani